Steun ons en help Nederland vooruit

Jos de Boer

Raadscommissielid

42 jaar

Dalfsen

Ik ben enorm gemotiveerd om als raadscommissielid voor D66 aan de slag te gaan. Zeker omdat de tijd waarin we leven enorm veel uitdagingen biedt. Ik ben van huize uit een onderwijs man en daar wil ik dan ook graag veel energie in kwijt kunnen. Ik denk dat ik via D66 invloed zou kunnen uitoefenen op het lokale onderwijsbeleid.

Mijn liefde voor de natuur en alles wat zich daar mee verhoudt mijn belangrijkste drijfveer om deel te nemen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. De afgelopen decennia is er veel natuur in Nederland verloren gegaan. Het milieu staat nog steeds onder grote druk, vogelstanden lopen terug en de waterkwaliteit is niet optimaal. Het is van essentieel belang om de natuur in onze gemeente te beschermen en uit te breiden waar mogelijk. Natuur combineren met recreatie, samen met onze boerenondernemers lijkt me een fantastische uitdaging.

3 vragen aan Jos

1.Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Kansen liggen in het middelbaar onderwijs. Er is ruimte voor een VO school in de kern Dalfsen. Ook zie ik kansen in het opwekken, maar vooral ook profiteren van de energietransitie. Als we in de gemeente Dalfsen ook echt kunnen profiteren van de omslag die gemaakt moet worden, dan kan het snel gaan.

2. Wat zijn drie zaken die jij als commissielid wil veranderen?

  1. VO-school in kern Dalfsen
  2. Bewoners meer laten profiteren van de energietransitie
  3. Ondernemers meer creatieve ruimte en vrijheid geven om zich te kunnen ontplooien.

3. Wat betekent D66 voor jou?

D66 staat voor vrijheid en pure democratie. Het spreekt me aan dat D66 zich wil inzetten voor goed onderwijs en een gezonde kenniseconomie. Zonder goed onderwijs kun je als land op geen enkel gebied groeien. Daarnaast staat D66 voor zelfredzaamheid, maar laat het niemand vallen als dat dreigt te gebeuren. Ik vind het eveneens fijn dat D66 de klimaatcrisis wil aanpakken door praktisch te zijn. De boodschap is dat je altijd mee moet kunnen doen en moet kunnen profiteren van de maatregelen die op dit vlak worden getroffen.

Meer van Jos de Boer