Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 14 februari 2023

D66 verrast vrijwilligers van ‘Welkom in Dalfsen’ met Valentijnstaart

 

De stichting ‘Welkom in Dalfsen’ is verrast met een Valentijnstaart van D66 Dalfsen. ‘Welkom in Dalfsen’ biedt hulp aan vluchtelingen uit Oekraïne die in de gemeente Dalfsen opvang vinden. Het is een initiatief van de gezamenlijke kerken en van een werkgroep ondernemers en betrokken Dalfsenaren. Al het werk wordt gedaan door vrijwilligers.

Het vrijwilligerswerk is in het algemeen van grote betekenis voor organisaties en verenigingen. Een samenleving zonder vrijwilligers is ondenkbaar. Daarom richt D66 Dalfsen eens per jaar haar schijnwerper op een organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt en een dikke pluim verdient. Waren dat eerder vrijwilligers van Stichting Platform Gehandicapten Dalfsen, Vluchtelingenwerk Nederland, het Hospice in Dalfsen en de natuurboerderij De Lindehoeve, nu was het de beurt aan de groep vrijwilligers van stichting Welkom in Dalfsen.

Met veel waardering voor het vele werk dat is verzet nadat ook de gemeente Dalfsen in februari 2022 plotseling Oekraïense vluchtelingen op moest vangen, overhandigde D66 raadslid Bernard Smalbraak namens D66 Dalfsen de speciaal voor ‘Welkom in Dalfsen’ gemaakte slagroomtaart aan voorzitter Bernard Bos. ‘Welkom in Dalfsen’ regelt en coördineert onderdak bij gastgezinnen, begeleid de vluchtelingen en hun gastgezinnen. Daarnaast zamelt ‘Welkom in Dalfsen’ geld in zodat financiële hulp geboden kan worden waar dat nodig is. Voor alle Oekraïense vluchtelingen, ook voor hen die in de gemeentelijke opvang zitten. Er wordt nadrukkelijk samengewerkt met de kerken, de gemeente Dalfsen, Humanitas, Saam Welzijn en ondernemers.