Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 22 februari 2022

Jaarlijkse D66 Valentijnstaart gaat naar Stichting Platform Gehandicapten Dalfsen

De Stichting Platform Gehandicapten Dalfsen behartigt de algemene belangen van mensen met een (functie) beperking of een chronische ziekte. De stichting zet zich in op alle gebieden waar dat nodig is om volwaardige deelname in het maatschappelijke leven en de publieke ruimte te bewerkstelligen. Bij de stichting zijn vele vrijwilligers betrokken. En die verraste D66 Dalfsen op Valentijnsdag 2022 met een taart!  De stichting grijpt deze gelegenheid aan als een oproep aan nieuwe vrijwilligers om zich aan te melden. Voor diverse activiteiten bent u van harte welkom.

 

Al bijna 28 jaar zijn de vrijwilligers van SPG Dalfsen een vraagbaak en verbinden ze organisaties en mensen in alle facetten in  het openbare leven. Bijvoorbeeld op het vlak van ‘bereikbaar, toegankelijk en bruikbaar’, de werkgroep met ogen en oren in de openbare ruimte. Vrijwilligers van SPG zitten regelmatig aan tafel bij de gemeente om advies te geven over participatie van mensen met een (functie) beperking of chronische ziekte. Zeker als er nieuwe ontwikkelingen zijn in de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning). Bij de plannen voor het nieuwe voorplein van het gemeentehuis is de stichting heel actief geweest om met hun deskundige inbreng het gemeentebestuur te informeren. De stichting wil ook graag betrokken zijn bij het op de schop gaan van belangrijke straten als de Burgemeester Backxlaan of de Prinsenstraat. Een gratis gehandicaptenparkeerkaart is een belangrijk doel voor de komende tijd. Op scholen komen de vrijwilligers van het platform ook: om informatie te geven aan groep 7 en 8, om leerlingen ook aan den lijve te laten ervaren hoe het is om blind te zijn of in een rolstoel te zitten . Soms is er bij die voorlichting een geleidehond aanwezig. De voorlichting wordt verzorgd door vrijwilligers met een beperking. Er wordt nog gezocht naar een stallingsplek (ca. 2 bij 3 meter) dichtbij of in het dorp Dalfsen  voor de materiaalaanhangwagen die meegaat naar de scholen. Die stalling mag ook wat kosten. Wilt u meer informatie of contact opnemen met de stichting kijk dan op de website van de Stichting Platform Gehandicapten Dalfsen www.spgdalfsen.nl

Het vrijwilligerswerk is in het algemeen van grote betekenis voor organisaties en verenigingen. Een samenleving zonder vrijwilligers is inmiddels ondenkbaar. Daarom richt D66 Dalfsen eens per jaar haar schijnwerper op een organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt en een dikke pluim verdiend.